24 uur zorg

24 uur zorg

De 24 uur zorg is een concept wat heel erg fijn en handig is voor mensen in nood. Met deze soort zorg die er bestaat, help je enorm veel mensen mee. In Nederland zijn er nou eenmaal heel veel ouderen bijvoorbeeld die veel hulp nodig hebben. Ouderen die alleen wonen worden vaak verwaarloost en worden vergeten door omringende. Die ouderen hebben gewoon hulp nodig en kunnen veel niet alleen. Wel is het soms lastig voor mensen om echt die stap te nemen voor die zorg die ze eigenlijk echt nodig hebben. veel mensen gaan door tot ze echt niet meer kunnen. 

24 uur zorg

Hoe het verloopt

Wanneer je echt niet meer kan en je het besluit neemt om hulp te gaan zoeken, moet je beginnen bij je huisarts. Jouw huisarts kan je vertellen wat er gaat gebeuren en kan doorverwijzingen sturen die je nodig hebt. Leg bij de huisarts al je klachten en wensen uit, zodat ze een goed beeld van je hebben. Er is een wet opgesteld genaamd WIZ, wa staat voor Wet langdurige zorg. Deze wet is er voor mensen die langdurige intensieve hulp nodig hebben. Mensen die in aanmerking komen voor de 24 uur zorg zijn mensen met een chronische ziekte, kwetsbare oudere en mensen met een ernstige lichamelijke of geestelijke aandoening of beperking.

Vaak wordt de zorg thuis gegeven, in een tehuis wordt het dagelijks ritme overgenomen en alle dingen die bekend zijn, wat voor veel mensen niet fijn is. Dit kan alleen als het veilig genoeg is om thuis de zorg te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.