Alles wat je wil weten over een HDMI-kabel

Waarschijnlijk heb je wel eens een HDMI-kabel gezien of er in ieder geval van gehoord. Als je een film wil kijken die op je laptop staat en je de film op een groter scherm, zoals je televisie wil bekijken, heb je een HDMI-kabel nodig. Ook als je iets wil projecteren op een scherm met je laptop heb je vaak een HDMI-kabel nodig. Het enige wat je moet doen is een HDMI kabel aanschaffen.

Wat is een HDMI-kabel?

Een HDMI is een draad dat video en audiogegevens overdraagt. Het enige wat je nodig hebt om de gegevens over te dragen is een HDMI-poort. HDMI is een acroniem voor High Definition Multimedia Interface. De draad onstond in 2002 en is opgericht door verschillende bedrijven.

Video en audio?

In het begin droeg HDMI alleen video's, maar naarmate de tijd verstreek, werd het ontwikkeld tot een meer flexibele versie zoals een codec waar het zowel video- als audiosignalen kon overbrengen. Dit was na de integratie van ARC (Audio Return Channel), waarmee versterkers audiosignalen terug kunnen sturen naar het afzenderapparaat en zo geluid produceren.

Soorten HDMI-kabels

Er zijn verschillende soorten HDMI-kabels. Je hebt de standaard snelheid, de standaard snelheid met Ethernet, hoge snelheid en hoge snelheid met Ethernet. De standaard snelheid biedt resoluties tot 720p en 1080i. En is geschikt voor het verzenden van videobestanden. Het kan ook geluiden van hoge kwaliteit verzenden en heeft een snelheid van 742,5 Megabytes per seconde per kanaal bij het verzenden van gegevens. De standaard snelheid met Ethernet is vergelijkbaar meet de standaardsnelheid maar heeft ook nog een Ethernetfunctie erbij. De hoge snelheid biedt hoge resoluties vanwege hun hoge overdrachtssnelheid. Meestal is hun resolutie in staat tot meer dan 1080i, die zich uitstrekt van 4K, enz. De hogesnelheid met Ethernet biedt hetzelfde als de hogesnelheid, maar als extra nog de Ethernet functie.

Hoe werken HDMI-kabels?

De HDMI draagt ​​zowel audiogegevens als videogegevens. Dit gebeurt door middel van standaarden die de signalen interpreteren. Het definieert en vertaalt gecomprimeerde videosignalen, golfvormen, gecomprimeerde en ongecomprimeerde audio en gegevens. De HDMI bevat een Consumer Electronics Control (CEC) waarin het fungeert als een antenne om HDMI te helpen communiceren met andere randapparatuur en ook fungeert als een afstandsbediening voor beide aangesloten apparaten.

Heb jij thuis al een HDMI-kabel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *