Botox: de feiten en fabels op een rij

Botox is dé behandeling om rimpels en lijntjes te verminderen (en ook te voorkomen). We zien dat steeds meer vrouwen kiezen voor een botox behandeling. Toch gaat er nog veel verkeerde informatie rond over botox. In deze blog zetten we alle feiten en fabels voor jou op een rij.

Wil je een botoxbehandeling nabij Amersfoort laten doen? Wij raden JV Clinic aan. 

1. Een botoxbehandeling is pijnlijk

Fabel. Uiteraard heeft iedereen een andere pijngrens, maar over het algemeen wordt een botoxbehandeling niet als pijnlijk ervaren. Vaak lijkt het meer op kleine speldenprikjes. De huid kan wel wat gevoelig zijn na de behandeling.

2. Botox moet je om de 3 maanden herhalen

Feit. Om het gewenste resultaat te behouden, wordt er inderdaad aangeraden om de behandeling regelmatig te herhalen. Het beste is om dit om de 3 maanden te doen.

3. Botox is ongezond

Fabel. In principe is botox niet ongezond. Het heeft geen negatief effect op je fysieke of mentale gezondheid. Hier zit wel een maar aan vast. Ben je zwanger? Dan kan botox gevaarlijk zijn. Ga daarom niet voor een botoxbehandeling als je zwanger bent.

4. Botox is een cosmetische behandeling

Fabel. Ja, ook dit is een fabel. Uiteraard wordt botox in veel gevallen cosmetisch gebruikt, maar het wordt ook ingezet bij migraine of overmatig transpireren. 

5. Botox helpt tegen overmatig transpireren

Feit. We noemden het hierboven al even. Botox kan inderdaad helpen bij overmatig transpireren. Bijvoorbeeld onder de oksels, voeten of boven de bovenlip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.