Christelijke Kinderopvang

pexels-trinity-kubassek-225017

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om een kind op te voeden en hoe je dit kan combineren met je werk, maar je hebt zelf nog geen kinderen of je bent in verwachting van je tweede? Dan is gastouderopvang wellicht een idee voor je. Gastouderopvang zet zich in voor het opvangen en begeleiden van het kind van een ander wanneer de ouders opvang nodig hebben voor hun kind. Werken als gastouder brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt persoonlijke aandacht voor het kind of de kinderen. Hierdoor kunnen de kinderen zich optimaal ontwikkelen en voelen ze zich veilig bij je en tevens gewaardeerd. Kinderen hechten veel waarde aan een kleinschalige omgeving, gezien de rust, het veilige gevoel en het optimaal genieten van de bezigheden van ze.

Hoe werkt de opvang?

De gastouder van de opvang vangt een aantal kinderen op in een huiselijke setting. Er wordt tijdens de opvang voldoende aandacht besteed voor ieder kind. Doordat er een vorm van kinderopvang wordt gerealiseerd, is het mogelijk om als gastouder kinderopvangtoeslag te ontvangen, mits je goedgekeurd bent door de inspectie van de GGD. Hierdoor krijg je namelijk een registratie in het Landelijk Register Kinderopvang.

Als gastouder krijg je de eervolle taak om aan de ontwikkeling van de kinderen te werken. Je biedt ze een gevoel van veiligheid en zorgt voor een christelijke opvoeding. De ouders die hun kind naar de gastouderopvang brengen van De Herberg kiezen bewust voor deze christelijke opvoeding. Er wordt voortgezet wat vanzelfsprekend is thuis of er wordt gewerkt aan de aanvulling van dit christelijke aspect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *