Hoe verstuur je een pakketje naar het buitenland?

Wil je een mooi kerstcadeau versturen naar je vriendin die in België woont? Heb je een webshop die succesvol is in het buitenland? Of heb je je oude kleren verkocht aan iemand in Spanje? Dan is het handig om te weten hoe je een pakketje verstuurt naar het buitenland. Er zijn een aantal regels om rekening mee te houden. In dit blog lees je hoe je het makkelijkst en snelst je pakket verstuurt naar het buitenland.

Maten

Een pakket versturen buitenland is heel erg simpel, maar je moet wel rekening houden met wat je wilt verzenden. Er bestaan geen vaste maten om op te meten wanneer je pakket groot, zwaar of lang is, maar dat kun je vaak wel vinden op de site van het bedrijf waarmee je het verstuurt. Wil je bijvoorbeeld een groot pakket versturen (ongeveer met een grotere omvang dan 300 cm)? Of is het pakket heel erg zwaar (in dit geval zwaarder dan 30 kg)? Geef dat dan van tevoren aan. Is je pakket zwaarder dan 70 kg? Dan moet je het pakket versturen op een pallet. Ook wanneer je een lang pakket wilt versturen (met een zijde dat langer is dan 175 centimeter).  

Verzendingopties

Nu je weet wat de maten van het pakket zijn, is het tijd om uit te zoeken hoe je het pakket wilt verzenden. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar wat jouw voorkeur heeft: wil je het pakket zo snel mogelijk verzenden? Of wil je juist dat je het pakket zo goedkoop mogelijk kan verzenden? Reken de prijs uit door in te vullen hoe vaak je wilt verzenden. Ook eenmalig verzenden is mogelijk!

Label

Wanneer je het bezorgadres hebt doorgegeven, krijg je een label om op de pakketten te plakken. Door dit label zijn de pakketjes altijd te tracen en te identificeren. Zorg dus dat de etiketten goed zichtbaar zijn voor de bezorgers.

Bezorging

De pakketten worden opgehaald door de bezorgers op de gewenste plek. Dit kan bij jou thuis zijn, bij je kantoor of bij de buurvrouw. Vanaf dat moment kun je, als je voor die optie hebt gekozen, je pakket(jes) online volgen en weet je precies wat de status is van de bestelling. Superhandig! Zo weet je namelijk precies wanneer het pakketje wordt bezorgd. Bovendien kun je ook zien als er iets misgaat en kun je degene die het pakketje verwacht gemakkelijk op de hoogte stellen. Wanneer het pakketje is bezorgd weet je het meteen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.