Kan ik beter gaan scheiden?

boos

Kan ik beter gaan scheiden?

Het gaat niet goed met jullie relatie en steeds vaker bekruipt je het gevoel of jullie niet beter kunnen gaan scheiden. Er kunnen talloze redenen zijn voor dit gevoel. Soms is er een duidelijke reden en is er iets concreets voorgevallen zoals bijvoorbeeld het vreemdgaan van je partner. Het is ook mogelijk dat er niet echt iets gebeurd is, maar dat je gevoelens in de loop van de tijd veranderd zijn. Het gevoel van ‘houden van’ is verdwenen. Het kan ook zijn dat jullie vaak ruzie hebben of dat er sprake is van problemen met intimiteit. Scheiden kan een oplossing zijn, maar dit is wel heel definitief. Jullie zijn niet voor niets samen dit avontuur aangegaan en begonnen vol enthousiasme en een blik gericht op de toekomst aan een relatie. Voordat je definitief de knoop doorhakt, kan je ook de hulp van een relatietherapeut inschakelen. Dit kan leiden tot verrassende inzichten waardoor je toch weer een toekomst ziet voor je relatie.

Voor welke relatieproblemen ga je naar een relatietherapeut?

Een relatietherapeut heeft al veel relatieproblemen voorbij zien komen. Soms is er helemaal niet zoveel aan de hand, maar stappen stellen naar een therapeut om problemen voor te zijn. Dit is heel verstandig, omdat het makkelijker is je problemen aan te pakken voordat ze uit de hand lopen. Ook zijn er stellen die ernstige problemen hebben en op het punt staan om te scheiden. Als er belangrijke veranderingen optreden in je leven heeft dit invloed op je relatie. Denk hierbij aan het kwijtraken van je baan, het verlies van een dierbare, gezondheidsproblemen of het krijgen van kinderen. Dit soort gebeurtenissen hebben hun weerslag op je relatie en niet altijd in positieve zin. Iedereen gaat anders om met stress en waar de één zich naar binnen keert, zoekt de ander juist de aanval. Je gaat elkaar verwijten maken en drijft steeds verder bij elkaar weg. Net zo lang tot je op het punt komt dat je denk dat scheiden nog de enige uitweg is.

 hulp van een relatietherapeut

Wat houdt relatietherapie in?

De therapeut kan goed observeren en luistert scherp. De therapeut deinst er niet voor terug om jullie te spiegelen en in te grijpen als hij bepaalde patronen steeds ziet terugkeren. De therapeut is er voor jullie allebei en kiest geen partij. Jullie starten met een intakegesprek op locatie in Haarlem. Wonen jullie niet in de buurt van Haarlem? Ook op andere plekken in het land staan ervaren relatietherapeuten voor jullie klaar. Tijdens het intakegesprek brengt de therapeut jullie relatieproblemen in kaart om te komen tot een plan van aanpak. Dit plan van aanpak is de basis voor de vervolggesprekken. Hebben jullie naar aanleiding van het intakegesprek een goed gevoel over de aanpak en de therapeut? Dan plannen jullie de vervolgafspraken in. De therapie is praktisch en van korte duur. Jullie krijgen tips om ook thuis mee aan de slag te gaan. Relatietherapie leidt er niet altijd toe dat een scheiding van de baan is. Soms besluit je ook na relatietherapie dat scheiden toch beter is. De therapeut helpt jullie om je relatie af te sluiten. Zeker als jullie kinderen hebben, blijven jullie met elkaar verbonden. Het is prettig als jullie als jullie er als ouders samen nog wel kunnen zijn voor jullie kinderen, ook al lukt het niet meer als partners in de liefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *