Met deze tips krijg je succes in thuiswerken

Thuiswerken gaat verder dan alleen de perfecte bureaulegger vinden op kalendergigant of een elektrisch verstelbaar bureau aanschaffen. Daarom vind je in dit artikel 3 tips om thuiswerken voor jou ook een succes te maken!

Socialiseren met collega’s

Eenzaamheid, verbroken verbinding en isolatie zijn veelvoorkomende problemen in het werk op afstand, vooral voor extraverte mensen. Bedrijven met een werkcultuur op afstand bieden meestal manieren om te socializen. Ze hebben bijvoorbeeld kanalen in een app voor team berichten, zoals Whatsapp, om over gemeenschappelijke interesses te praten of om bijeenkomsten te organiseren voor mensen in dezelfde regio.

Zoek uit hoeveel interactie je nodig hebt om je verbonden en betrokken te voelen. Zelfs als je erg introvert bent en niet van gezelligheid houdt, kun je een paar interactieve ervaringen proberen, zodat je ermee vertrouwd raakt als je ooit besluit dat je ze wilt. Als je niet bij een bedrijf werkt met een sterke externe cultuur, moet je wellicht pro-actiever zijn in het onderhouden van relaties.

“Opdagen” bij vergaderingen en gehoord worden

Natuurlijk neem je deel aan videoconferenties en telefonische vergaderingen terwijl je op afstand werkt, maar het is een goed idee om soms ook optionele vergaderingen bij te wonen. Zorg ervoor dat je tijdens vergaderingen spreekt, zodat iedereen weet dat je aan het bellen bent. Een simpele, “Bedankt, iedereen. Tot ziens!” aan het einde gaat een lange weg om je aanwezigheid bekend te maken.

Wees positief

Het lezen van de toon in geschreven berichten is echt moeilijk in alle externe instellingen. Hoe minder je mensen, hoe meer een opzettelijk beknopte boodschap kort en opvliegend kan overkomen. In een werkomgeving op afstand moet iedereen positief zijn, tot het punt waarop het lijkt alsof je overdreven positief bent, zelfs opdringerig. Anders loop je het risico als een eikel te klinken. Het is jammer, maar waar. Dus omarm het uitroepteken! Vind je favoriete emoji. Je zult ze nodig hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *