Provincievlaggen

Heb je altijd al een vlag van je eigen provincie willen hebben? Of gewoon een gaaf design van een andere vlag gewild? Dat kan! Er worden provincievlaggen geproduceerd van iedere provincie van Nederland. Of je deze nou in je eigen kamer hangt, in je plaatselijke keet of de vlag gaat hijsen wanneer je provincie of gemeente zoveel jaar bestaat, het kan allemaal.

Het is vrij ongebruikelijk in Nederland om een vlaggenmast te gebruiken om zo een vlag te laten wapperen. In Nederland wordt voornamelijk gebruik gemaakt van een vlaggenstokhouder, welke naast of boven de voordeur van de woning is geplaatst.

Nederlandse vlaggen uithangen kan verschillende redenen hebben: allereerst om je eigen verjaardag te vieren of om stil te staan bij een andere feestelijke gebeurtenis. Het halfstok hangen van de vlag bij een overlijden mag ook. Een gehesen vlag mag overigens nooit overlast veroorzaken. Ook is het gebruikelijk om de vlag niet de gehele nacht te laten hangen, mocht je dit wel willen dien je de vlag te verlichten.

Vlag met wimpel

Tijdens het hijsen van de vlag kan je er ook voor kiezen om deze met een wimpel te hijsen. Deze wimpel wordt vrijwel alleen gebruikt voor leden van het koningshuis. Bijvoorbeeld op koningsdag om de verjaardag van de koning te vieren. Ook komt wimpel voor in een bekende uitdrukking: Met vlag en wimpel. Deze uitdrukking houdt in dat het behalen van je verwachtte succes je erg gemakkelijk af is gegaan en dat je hetgeen wat je wilde behalen ruim hebt gehaald.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *