Waar rekening mee houden bij een grinder bestellen?

Close-up details of ground cannabis flower in a metal grinder. Fresh and high-quality green buds in steel grinder.

Voor het rollen van een joint kan je op twee verschillende manieren te werk gaan. In eerste instantie is het mogelijk om dit gewoon manueel met de hand te doen. Heel wat ervaren marihuana liefhebbers slagen erin om zowat blind een mooie joint te rollen. Toch is het zo dat de meeste mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van een grinder. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. Wil jij graag ook ontdekken wat een maler nu precies zo interessant maakt? Zou je bovendien ook graag willen achterhalen waar je nu exact allemaal rekening mee moet houden bij een deze maler bestellen? Dit alles laten we je graag ontdekken hieronder op deze pagina!

De tweedelige grinder, de meest eenvoudige optie 

De eerste maler die je kan overwegen om te kopen is de zogenaamde tweedelige grinder. Voor deze grinder geldt dat ze het eenvoudigste exemplaar is op de markt. Zoals de naam eigenlijk reeds een beetje aangeeft gaat het hierbij om een vermaler die uit twee onderdelen beschikt. Deze twee onderdelen vormen wel samen in één geheel. Voor de binnenkant van elk stuk geldt dat ze beschikt over tanden die in staat moeten zijn om grote toppen te verscheuren. In principe geldt voor deze vermalers dat ze aangekocht kunnen worden in verschillende materialen. Denk hierbij aan:

  • Plastic; 
  • Hout; 
  • Metaal; 

Voor elke optie zijn zowel voor- als nadelen aan te halen. Kies je voor een plastic of voor een houten exemplaar? Dan zal je kunnen vaststellen dat deze aangekocht kunnen worden tegen een zeer interessante prijs. Wil je echter vooral kunnen genieten van een zo optimaal mogelijke kwaliteit? Dan is het sterk aanbevolen om te kiezen voor een metalen exemplaar. Deze zal je logischerwijs ook heel wat minder snel moeten vervangen dan wanneer je kiest voor één van plastic of houten grinders. 

Andere opties buiten de tweedelige grinders

Het is in de praktijk uiteraard niet alleen maar mogelijk om over te gaan tot het kopen van een tweedelige grinder. Andere mogelijkheden waarover je beschikt zijn de volgende:

  • Driedelige grinders;
  • Vierdelige grinders; 

In het bijzonder de driedelige grinders staan erom bekend zeer populair te zijn. Voor deze exemplaren geldt dat ze ten opzichte van een tweedelig exemplaar beschikken over een extra ruimte. In deze extra ruimte valt de wiet wanneer ze klein gesneden is. Bovendien is het zo dat er ook driedelige grinders zijn door middel van een gaasje het kief van de toppen weet te scheiden. Het gaat hierbij om een ophoping van de ijzige kristallen die de toppen bedekken. Bovendien bevatten ze ook de hars van de cannabisplant. Ook voor dit type grinder geldt dat ze kan worden aangekocht tegen een zeer voordelig prijskaartje. Je hoeft dus niet te vrezen voor een (veel) hogere aankoopprijs.

Is het kopen van een grinder wel echt noodzakelijk?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het in principe niet noodzakelijk om een grinder te kopen. Je zou er dus ook perfect voor kunnen kiezen om je joints met de hand te rollen. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk wel zo dat het sterk wordt aanbevolen om een grinder te kopen. Zo rol je nog eenvoudiger en vooral nog beter de perfecte joint!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *