Waarom cocktailshakers ideaal zijn?

Waarom cocktailshakers ideaal zijn?

Met een cocktailshaker kun je alle soorten cocktails bereiden. Geen wonder dat ze zoveel aan de bar worden gebruikt. Het mooie van een cocktailshaker is dat je op een eenvoudige manier alles kunt mengen. Het wordt een heerlijker cocktail doordat je weet dat alles goed door elkaar gemixt wordt.

Je hebt een cocktail shakers in elk formaat. Het mooie eraan is dat je op deze manier met een coktailshaker diverse formaten cocktails kunt bereiden. Maar waarom is een cocktailshaker nou zo ideaal? Hieronder lees je het.

Soorten cocktailshakers

Er zijn diverse soorten cocktailshakers in omloop. Je kunt op deze manier bereiden wat je wilt. De meest voorkomende cocktailshaker is de Boston shaker. Deze cocktail shakers worden vooral aan de bar gebruikt en in privé sfeer. Dan heb je ook nog de the Cobbler cocktailshaker. Deze bestaat uit drie delen en is makkelijk om in elkaar te zetten deze wordt vooral aan beginners aangeraden. Daarnaast heb je ook nog de Parasian cocktailshaker. Deze bestaat uit twee delen en heeft een iets dunnere hals. Het mooie aan deze cocktail shakers is dat hij goed mixen. Hij ligt fijn in de hand en je kunt hem makkelijk gebruiken. Hij wordt alleen wel vooral in Frankrijk gebruikt.

Voordelen cocktail shakers

Er zijn diverse voordelen op te noemen bij cocktail shakers zoals:

  • Je cocktail koelt snel af
  • Ze gieten snel
  • Cocktail shakers zijn geschikt voor meerdere cocktails
  • Ze zijn makkelijk schoon te maken
  • Ze zijn licht in gewicht

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen cocktail shakers te gebruiken. Je kunt dan gewoon alles in de blender mixen. Dit kan handig zijn vooral als je dingen nog fijn wilt krijgen zoals fruit en groente. Dan denk je vooral meer aan smoothies. Indien je echt een cocktail wilt bereiden wordt je aangeraden om naar cocktail shakers te kijken. Nu je de voordelen weet snap je waarom ze ideaal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *