Waarom zou je een aankoopmakelaar inschakelen?

Makelaar

Door de alsmaar stijgende huizenprijzen kiezen steeds meer mensen ervoor een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar wat doet een aankoopmakelaar nu precies en wat kan hij voor jou betekenen. Zoek je een makelaar in Deventer? Wij adviseren Helder voor alle diensten rondom de aan – en verkoop van een huis. 

Een aankoopmakelaar helpt bij het vinden van en kopen van een huis. Hij weet wat er speelt op de lokale woningmarkt, hij weet welke huizen verkocht zijn en wat er binnenkort op de markt gaat komen. Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor het hele aankoopproces; van het zoeken van een huis tot de sleuteloverdracht. Je kan een makelaar ook voor één deel van het aankoopproces inschakelen. 

Als koper kun je verliefd raken op een huis waardoor je mogelijk teveel gaat betalen. 

Aankoopmakelaars zorgen er voor dat je niet teveel betaalt voor een huis, zij kunnen rationeel kijken naar een huis. Aankoopmakelaars weten vaak voordat een huis op funda komt al dat het huis te koop komt. Hierdoor kan je al voordat het huis op de markt komt bieden zodat jij meer kans hebt. 

De kosten die een aankoopmakelaar rekent kunnen erg verschillen. Er zijn makelaars die percentages van de verkoopprijs rekenen. Daarnaast zijn er aankoopmakelaars die een vaste prijs rekenen. Vraag daarom bij meerdere partijen een offerte aan. Zo weet je of je niet een te hoge prijs betaalt voor de diensten. 

Je kunt natuurlijk zonder een aankoopmakelaar een huis kopen, je hebt hiervoor wel tijd en energie nodig. Je moet namelijk zelf op zoek naar huis en zelf bepalen welke prijs je zou moeten betalen voor dat huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *