Welke stof voor je linnen dekbed?

Er zijn een aantal stoffen die gebruikt worden om dekbedden mee te maken. Hierbij is niet elke stof even prettig om onder te slapen. Hierom is het handig om te weten welke stoffen je het beste kunt kiezen voor je dekbed.

Linnen

Eén van de prettigste stoffen om onder te slapen in is linnen. Dit komt omdat linnen een zachte, lichte en niet pluizende stof is. Ook neemt linnen veel vocht op zonder dat het nat wordt. Als je ’s nachts veel zweet, is het erg belangrijk om gebruik te maken van linnen in plaats van een andere stof.

Verder is linnen een goed ventilerende stof. Een linnen dekbed is dan ook koel in de zomer en warm in de winter. Dit zorgt er voor dat je altijd lekker onder je dekbed kunt slapen.

Een linnen dekbed heeft een hele andere structuur dan andere soorten stoffen. De huisstofmijt houdt er niet van om op deze stof te zitten. Hierom is dit ook een geschikte stof voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Verder is linnen een stof die ecologisch verantwoord is. Dit komt omdat bij het winnen en produceren van linnen geen chemicaliën gebruikt worden. Ook wordt er relatief weinig water gebruik bij het verbouwen van de vlasplanten. Echter moet het meeste werk nog met de hand gedaan worden. Hierom is de prijs van linnen hoger dan de meeste andere stoffen.

Op het moment dat je een linnen dekbed wilt kopen, kun je hiervoor goed bij sonodivino.nl terecht. Sonodivino.nl is een website waar je linnen beddengoed kunt kopen. Omdat het een prettige stof is om in te slapen, is linnen een geschikte stof voor een dekbed. Hiervoor kun je dan ook goed bij sonodivino.nl terecht.

Katoenen dekbed via sonodivino.nl

Als je meer op zoek bent naar een economisch verantwoorde stof, kun je beter naar katoen kijken. Katoen is namelijk een minder dure stof dan linnen. Echter heb je hierbij wel een aantal kleine nadelen.

Katoen ventileert minder en neemt minder vocht op dan linnen. Verder pluist het ook en zit er vaak ook huisstofmijt op. Hierbij krijg je echter wel een voordeel bij.

Dit komt omdat je katoen veel hoger kunt wassen dan linnen. Bij de eerste wasbeurten is het belangrijk om een beetje op te letten, maar daarna is het mogelijk om katoen tot wel 90 graden te wassen.

Echter is het hierbij wel belangrijk om de instructies te volgen die er bij te vinden zijn. Niet elk katoenen dekbed kun je namelijk zomaar op 90 graden gaan wassen. Dan heb je namelijk het gevaar dat dit gaat krimpen. Dit kan ervoor zorgen dat het dekbed niet meer op je bed past. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *