Welke zeecontainers zijn er?

Containers

Op het journaal zie je vaak grote containerschepen als het over de wereldhandel gaat. De containers zien er hetzelfde uit, ze hebben alleen verschillende kleuren. Dit is alleen niet zo, er zijn toch een aantal verschillende containers. In dit artikel worden de soorten zeecontainers nader uitgelicht. 

De standaard zeecontainer is er in vier maten, 20 voet, 40 voet, 40 voet high cube en 45 voet high cube. Een 20 voet container is 5,90 meter lang en een 40 voet container is 12,03 meter lang. Een high cube container is 30 centimeter hoger dan een normale container. Deze containers worden gebruikt voor het vervoeren van standaard goederen, deze goederen hebben geen speciale eisen voor transport. Zoals pennen of telefoons. 

De hardtop container wordt gebruikt voor het vervoeren van zware vracht of vracht met hoogtematen. Een hardtop container heeft een afneembaar dak, hierdoor kunnen goederen met een kraan of heftruck worden ingeladen. Ook kan het dak worden verhoogd hierdoor is er iets meer ruimte voor goederen. 

Open top containers zijn gemaakt voor vracht met hoge hoogtematen. Deze containers hebben namelijk geen dak, de lading kan hierdoor met een kraan worden ingeladen. De vracht wordt daarna beschermd door middel van dekzeilen. 

Reefer containers worden gebruikt voor het vervoeren van voedingswaren. Deze containers zijn voorzien van een koelaggregaat, hierdoor is het mogelijk om producten gekoeld te transporteren. Er zijn containers die – 60 °C en 40 °C aankunnen, maar de meeste containers zijn gemaakt voor – 25 °C en 25 °C. Moet je binnenkort voedingswaren vervoeren en wil je dus een reefer container huren. Ga dan naar KC trading

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *